Comfortelectronics.dk Byggeri De gamle håndværk

De gamle håndværkTypen af håndværkere udvikler sig over tid. Som nævnt er VVS kommet til, og det samme er elektrikeren og mekanikeren, der også hører blandt de mere moderne typer af håndværk. Disse stillinger opstår, fordi samfundet ændrer sig. Vi kunne ikke forestille os en verden uden biler eller elektricitet nu om dage.

Som det udvikler sig, gør mulighederne det samme. Mange vil opdage, at der i deres aner er folk, der har haft et håndværksmæssigt arbejde, der ikke længere eksisterer.

De næsten uddøde

Samtidig er der fag, der stort set er gået i glemmebogen. Det er for eksempel brodøserne, som der bestemt ikke er mange af i dag. Det er en uddannelse i alt indenfor broderi, og det er ikke længere noget, der har en stor opmærksomhed her i landet.

De fleste, der broderer, har det som en hobby, men der findes stadig enkelte, der beskæftiger sig med dette område her i landet. Eksport er dog blandt de primære, for det at brodere er stadig noget, der er gang i ude omkring i verden, både mod øst og mod vest.

Dem du ikke tænker over

Samtidig er der håndværk, der er meget naturlige, men som de færreste af os har brug for jævnligt. Men har du en skorsten, så ved du, at skorstensfejeren skal besøge dig ind imellem for at undersøge, at det hele er, som det skal være.

En anden her er stenhuggeren. Her vil det primære arbejdsområde helt sikkert være gravsten, men sten med inskriptioner bruges stadig andre steder også. De fleste vil dog bruge skilte af forskellig slags til udendørs brug. Noget der har har flyttet arbejder til andre områder som skiltemalere og emaljemestre. Det sidste igen et fag, hvor der ikke er så mange uddannede, som der var en gang.

luxury-travel