Comfortelectronics.dk Byggeri Byggebranchen i fortsat udvikling

Byggebranchen i fortsat udviklingDer er mange, som i de senere år har råbt højt om at byggebranchen mangler lærepladser og lærlinge, for ellers vil vi komme til at mangle kvalificeret arbejdskraft, og vi kommer også til at mangle viden om byggeri, for de gamle i faget har ikke nogen at lære deres mange tricks videre til.

Byggeri og de mange dygtige håndværkere, der er i Danmark, er ellers noget, som er i høj kurs mange steder, og rejser de danske håndværkere ud i verden, så er der mange steder, hvor de er meget benovede over, hvor alsidige de danske håndværkere er, og hvor mange forskellige ting, som de kan indenfor deres felt.

De er ikke som håndværkere mange andre steder specialiseret i et enkelt område indenfor murerfaget eller et anden fag, nej de kan alt indenfor deres område, og de er ofte både kompetente og hurtige sammenlignet med mange andre.

Historie og traditioner

Dansk byggeri er også noget, som har mange stolte traditioner og der er mange

traditioner forbundet med specielt de gamle fag som tømrer, murer og snedker. Det kan være små, kuriøse ting som lærlinge skal udsættes for på byggepladsen, godmodige drillerier, som der er med til at lære de unge om det fag, som de går ind i, om den historie og om de mennesker, som er gået foran dem i et fag, som er svært at lære, men som vi alle skal bruge nogle gange i vores liv.

For murerne så kan det være, at der står på deres svendebrev, at de nu er uddannet murersvend med ret til at bære sabel om søndagen. der er dog næppe nogen, som har gjort alvor af dette i mange år, men det er med til at understrege, hvor gammelt et fag, murerfaget er, og at de i den grad tidligere har hørt til blandt eliten i det danske samfund.

Håndværkere finder du alle steder

Der er mange, som ikke tænker over det til hverdag, men der er i Danmark mange små håndværksmestre, hvilket er en naturlig del af hverdagen, for de store entreprenørfirmaer er der ikke mange, som kan matche. Men de små opgaver er ofte noget, som de ikke vil røre ved, for de opgaver fylder ikke meget i deres store ordrebøger, og så er det, at de har brug for de mindre håndværksmestre til at tage sig af de småopgaver, og det er der mange, som lever godt af indenfor alle fagene. Hvis vi tænker efter, så kender de fleste af os nok mindst en eller to, som er selvstændige håndværksmester.

Mange af de mindre mestre er også der, hvor de unge kan komme i lære, de tager hvert år mange lærlinge, og det er et godt sted at komme i lære, for der er lærlingen ofte sikret at komme igennem de mange forskellige dele, som faget indeholder.

luxury-travel