Comfortelectronics.dk Byggeri De store fagforbund

De store fagforbundDer er måske ikke mange, som tænker over det i hverdagen, men der er mange ,som er håndværkere i Danmark, og de får i dag en løn, som er langt bedre, end de gjorde for bare hundrede år siden. Det skyldes de store fagforbund og de mange slagsmål, både fysisk og verbalt, som disse fagforbund har taget.

Kampen for en bedre fremtid

For hundrede år siden var der ikke meget, der tydede på, at håndværkerne i Danmark skulle have de forhold, som de har i dag, og de muligheder, men som de begyndte så småt at samle sig i laug og i de forbund, som talte for bedre løn, større sikkerhed, bedre arbejdsforhold og bedre sikkerhed, hvis de af den ene eller den anden grund skulle miste arbejdet eller evnen til at arbejde, så skete der noget.

De har resulteret i mange store slagsmål, og det har sågar kostet nogle mennesker livet, at de kæmpede med næb og klør for, at alle kunne få et bedre liv.

Der er nogle rigtig gode artikler, som beskriver de fysiske kampe, som forskellige forbund tog med politi og med arbejdsgiverne over hele landet, og i en populær serie som Matador, der kan vi se og høre flere gange, at arbejdsgiverne ikke vil høre på ord som fagforeninger og de rettigheder, som arbejderne var ved at få.

Fordeling af goderne

Det underminerede den store magt, som arbejdsgiverne sad på, og det tog penge op af arbejdsgivernes lommer. Noget som de ikke så med milde øjne på, og de var lang tid om at give efter for de nye vinde.

Der kom samtidig også nye politiske partier som socialdemokratiet til magten, og de var så meget på arbejdernes side, at der blandt de gamle partier ikke var nogen, som så positivt på denne udvikling.

Nye tider og nye sæder, der var mange opgør, som blev taget i disse år, og der var mange ting i samfundet, som ikke igen blev det samme. Det skyldes fagforbundene.

Der er mange som også i dag vil have bedre forhold til håndværkere, det er forståeligt, det er hårdt arbejde, som de har, det er et arbejde, som slider hårdt på kroppen, og der er ikke mange, som giver det særlige hensyn. De tænker ikke over, at de håndværkere, som de har gående, slider sig selv for at levere prima kvalitet. Det eneste, som mange kunder tænker på, er, hvad det koster, og hvorfor det skal tage så lang tid, men det er som med så meget andet, kvalitet tager tid, og hvis de løber for stærkt for længe, så vil der enten være brist på håndværkeren eller på den kvalitet, som dansk byggeri er så kendt for, og som vi alle er stolte af.

Der er jo en grund til at danske byggerier og arkitekter er berømt over hele kloden.

luxury-travel