Comfortelectronics.dk Byggeri Danske brobyggere i front

Danske brobyggere i front



Danmark har gennem årene fostret en lang række ingeniører, som har udviklet sig til ægte brobyggere over hele verden. Og den dag i dag har vi en række store ingeniørfirmaer, som arbejder internationalt og blandt andet arbejder med at bygge broer og tunneler også på steder, hvor man skulle tro, at det ville være helt umuligt.

En af de kendte inden for dette område var Knud Højgaard, som i 1918 var med til at stifte det store ingeniørfirma Højgaard & Schultz, som i dag er en del af den store ingeniørkoncern MT Højgaard.

Sammen med andre ingeniørfirmaer har dette foretagende på vore himmelstrøg været med til at bygge Farøbroerne, Storebæltsbroen og Øresundsbroen.

Knud Højgaard havde politiske synspunkter før og under 2. Verdenskrig, som siden bragte ham i miskredit, og virksomheden oprettede i 2002 en fond, der betaler erstatning til folk, der arbejde under tvang i Tyskland under 2. Verdenskrig.

En anden kendt ingeniør var E. Pihl, der etablerede E. Pihl & Søn, som gennem mange år har arbejdet både i Danmark og internationalt. I 2013 gik virksomheden ned med flaget, men den er siden genetableret og er på vej tilbage mod fordums storhed. Pihl har blandt andet skabt tunneldelen af Øresundsbroen, men har derudover gennem tiden haft adskillige store projekter i udlandet. Pihl & Søn blev kendt for deres evne til at give beton en særlig finish, som ikke mange andre kunne finde ud af at lave.

Andre store danske ingeniørfirmaer er Monberg & Thorsen, Kampsax, Rasmussen & Schiøtz og Rambøll, og fælles for dem er, at de er skabt af en kreds af ingeniører, der virkede fra begyndelsen af det 20. århundrede og frem og gennem deres virke var med til at sætte Danmark på det internationale landkort, både hvad angår brobyggerier og andre former for byggeri.

luxury-travel